Kultúra | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Táj és ember harmóniában - Kopriva Attila kiállítása a beregszászi konzulátuson


Hirdetés

Vidékünk neves szülöttéről, Munkácsy Mihályról nevezték el Magyarország Beregszászi Konzulátusának új kiállító termét, ahol – talán csak véletlenül hozta így a sors – egy szintén Munkácson született kiváló festő kiállítására került sor. Kopriva Attila a hagyományos kárpátaljai festészet legnemesebb hagyományait követi, méghozzá úgy, hogy egy saját művészi világot megteremtve folytonosan megújítja azt.

A magával ragadó kárpáti táj a művész képein attól olyan izgalmas, hogy az itt élő ember ahhoz szervesen hozzátartozik,

fogalmazott köszöntőjében Szilágyi Mátyás beregszászi magyar főkonzul, aki a továbbiakban Kopriva Attila művei kapcsán azok harmonikus színvilágát emelte ki. A diplomata beszámolt róla, hogy örvendetes módon igen sok látogatót vonzott a korábbi, az Erfán Ferenc festményeit felvonultató tárlat. A hagyományos konzuli feladatok mellett az intézmény fontosnak tartja, hogy bekapcsolódjon Beregszász és a környék kulturális életébe, hangsúlyozta a diplomata.

Kopriva Attila a forma és a tartalom szerves egységéről beszélt: elmondta, mindig arra törekszik, hogy a képeken elhelyezett foltokból fokozatosan egy izgalmas színvilágot teremtsen, amely szerencsés esetben mély tartalommal telítődik meg.

Valamennyi művészeti ágban az emberszeretet igencsak lényeges dolog, csak ez tudja motiválni az alkotót az igazán értékes művek létrehozására, mutatott rá az ünnepelt.

A megnyitón a Beregszászi Kodály Zoltán Művészeti Iskola Kikerics énekegyüttese (vezetőjük Szűcs Margit) magas művészi színvonalon magyar népdalokból adott elő egy csokorra valót.

A kiállítás három héten át tekinthető meg.

Eszenyi Gábor

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!