MTI

| 2021. 10. 18. – 11:30 | USA |
Elhagyta a kórházat vasárnap Bill Clinton korábbi amerikai elnök, visszatér New Yorkba, ahol a továbbiakban antibiotikumot fog szedni. Fotó: Internet

Hirdetés

Elhagyta a kórházat vasárnap Bill Clinton korábbi amerikai elnök, visszatér New Yorkba, ahol a továbbiakban antibiotikumot fog szedni – közölte Clinton szóvivője útján kezelőorvosa.

A 75 éves, demokrata párti Clinton, aki 1993 és 2001 között volt az Egyesült Államok elnöke, rendezvényen vett részt Kaliforniában, ahol urológiai fertőzés miatt volt kénytelen kórházba menni - írja az MTI.

Vasárnap felesége, Hillary Clinton korábbi külügyminiszter és szenátor oldalán, a saját lábán hagyta el az intézményt.

„Bill Clinton korábbi elnököt kedd este szállították be a Kaliforniai Egyetem Irvine Egészségügyi Központjába egy Covidhoz nem köthető fertőzéssel” – közölte Clinton szóvivője, Angel Urena a Twitteren, amelyről a hirado.hu is beszámolt.

A CNN amerikai hírtelevízió nem sokkal korábban arról számolt be, hogy az Amerikai Egyesült Államok 42. elnökét feltételezett vérmérgezés (szepszis) miatt kezelik a kórház intenzív osztályán.

A CNN a kezelőorvosokra hivatkozva úgy tudta,

a politikus nem került lélegeztetőgépre és főleg a magánszféra megőrzése miatt került az intenzív osztályra.

Hozzátették, hogy jól reagált az antibiotikumokra, állapota pedig nem hozható összefüggésbe korábbi szívpanaszaival, illetve koronavírus-fertőzéssel.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés