Mozaik | 2021. 10. 04. – 09:52 |
Vasárnap súlyos baleset történt az olaszországi Milánó közelében. Egy kisrepülőgép lezuhant, a balesetben hatan hunytak el. Fotó: Internet

Hirdetés

Vasárnap súlyos baleset történt az olaszországi Milánó közelében. Egy kisrepülőgép lezuhant, a balesetben hatan hunytak el.

Drámai jelenetek játszódtak le vasárnap San Donato Milanese településen.

Egy magán kisrepülőgép ismeretlen okokból egy irodaházra zuhant.

A hat utasnak, a pilótának és öt utasának nem volt esélye a túlélésre – írta a Heute osztrák lapra hivatkozva az MTI.

Szemtanúk robbanásról számoltak be, miután a repülőgép a kétszintes épületbe csapódott. Mások azt állítják, kigyulladt a gép motorja, mielőtt lezuhant.

Hírügynökségek szerint a pilóta és egyben a gép tulajdonosa a román-német kettős állampolgár Dan Petrescu volt, aki Románia leggazdagabb vállalkozói közé tartozik.

A repülőgépen utazott a 68 éves ingatlanmágnás 65 éves, román-francia kettős állampolgár felesége, és a pár 30 éves fia, Dan Stefan Petrescu is.

Korábbi értesülések szerint a gép utasai külföldi turisták voltak, egyes sajtójelentések szerint francia állampolgárok. Az olasz hatóságok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a halottak azonosítása még folyamatban van. Az áldozatok egyike egy gyermek volt.

A baleset következtében az épület, a parkoló, valamint több jármű is kigyulladt. A tűz eloltásához számos tűzoltóegységre volt szükség. A hivatalos jelentések szerint a parkolóban nem tartózkodott senki, mivel éppen felújítás alatt állt.

A Pilatus PC-12 típusú kisrepülőgép a milánói Linate repülőtérről Szardínia irányába tartott, a felszállás után nem sokkal történt a végzetes baleset.

Giuseppe Sala milánói polgármester személyesen érkezett ki a helyszínre,

hogy összehangolja a mentési munkálatokat.

Az olasz légiközlekedési hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.