Kárpátinfo.net


Megosztás

Változások a gázszámlán Ukrajnában; Magyar rendőrre támadt egy fiatal ukrán nő; A KMKSZ Jótékonysági Alapítvány közleménye; Emberhúsból készült burgert szolgálnak fel ebben a vegán étteremben a Halloween miatt (Video); Büntetőeljárást indítottak a 11 éves állapotos lány megerőszakolása ügyében. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. november 4-én.

Változások a gázszámlán Ukrajnában

Ukrajnában változások várhatók a gázszámlákon. Új "meglepetés" várja a lakosokat a gázszámlákon, ahol látható lesz egy új rovat, amely az elfogyasztott földgáz minőségét jelzi majd. A Minisztérium közli, hogy november 2-án a Legfelső Tanács második olvasatban és összességében elfogadta Ukrajna törvényét Az egyes ukrajnai törvények módosításáról a gázmennyiség energiaegységekben történő számvitelének és számításainak bevezetéséről, ami miatt megváltozik a számla is. A törvény értelmében a fogyasztók a földgáz fűtőértéke alapján fognak fizetni.

Magyar rendőrre támadt egy fiatal ukrán nő

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Vásárosnaményi Járásbíróságon egy nő ellen. Augusztus 19-én egy ukrán nő szeretett volna belépni az országba Beregsuránynál. Az útlevélkezelő közölte vele, hogy a feltételek hiányában nem engedheti be és az eljárás lefolytatása után haza kell mennie Ukrajnába. A nő nem várta meg, amíg visszaadják neki, visszavette az útlevelét a rendőrtől és kivonta magát az eljárás alól, majd elindult. Az őrmester utána ment. Többször felszólította, hogy álljon meg, amire a nő nem volt hajlandó. Kiabálni kezdett a rendőrrel, majd amikor közelebb lépett hozzá, hogy megbilincselje, meg akarta ebben akadályozni.

A KMKSZ Jótékonysági Alapítvány közleménye

A közművelődési intézmények, művészeti iskolák, sportintézmények, gyermekotthonok, médiumok stb. dolgozóinak támogatása megérkezett. A hírt Gulácsy Géza, a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány igazgatója közölte. Kiemelte, a pénzösszegek előreláthatólag már e hét végén felvehetők lesznek.

Emberhúsból készült burgert szolgálnak fel ebben a vegán étteremben a Halloween miatt (Video)

Az egyik étteremláncnál úgy döntöttek, hogy a halloweeni időszakra egy igazi különlegességgel fognak kedveskedni a vendégeknek, ezért piacra dobták az emberhúsos burgert. Az Oumph! egy svéd étteremlánc, ahol semmilyen állati eredetű termék nem kapható. Most mégis ideiglenes fogásként felkerült az étlapra a ”human meat burger”, azaz az emberhúsos burger, amit a halloweeni időszakban lehet majd megtalálni náluk. Persze nem kell megijedni, ez csak egy frapáns reklámfogás: a gusztustalannak és kannibalizmusnak hangzó burger egyáltalán nem tartalmaz emberhúst, a szendvicshez használt ”hús” szójából, gombából, gabonafehérjéből, illetve növényi eredetű zsírokból és fűszerekből készült.

Büntetőeljárást indítottak a 11 éves állapotos lány megerőszakolása ügyében

Kárpátalján, Gáton várandós lett egy 11 éves lány. Értesülések szerint egy 14 éves kijevi fiútól esett teherbe. Az illetékes hatóságok jelenleg vizsgálják a Beregszászi Városi Tanács gyermekvédelmi tisztviselőinek és orvosoknak az esetleges érintettségét az ügyben. A nyomozás szerint az elmúlt két hónapban a lány orvosi segítséget igényelt. A várandósságról tudók közül azonban senki sem értesítette a rendvédelmi szerveket, ellentétben a hatályos jogszabályokban foglaltakkal. A rendőrök csupán a múlt héten indítottak nyomozást a kiskorú lány megerőszakolása ügyében (Ukrajna Büntetőtörvénykönyve 152. cikkelyének 4. része), miután a sajtóban egy fiatal kárpátaljai lány terhességéről értesültek.