Origo
Megosztás

Férfiaknak tervezett, repülőgép alakú dizájner kézitáska bolondítja meg az internetet, különösen az ötjegyű árcédulája miatt.

A Louis Vuitton márkájú, Virgil Abloh tervezte kiegészítő ebben a hónapban debütált a vállalat 2021-es őszi-téli kollekciójában - írja az Origo.

Virgil Abloh nem akármilyen táskát alkotott meg a luxustermékeiről ismert divatháznak, amit a francia Louis Vuitton alapított az 1850-es években.

A kiegészítő utasszállító repülőgépet idéző alakkal bír.

A táskán pilótafülke látható, valamint szárnyai is vannak, melyeken még motorokat is elhelyeztek. Mindemellett a luxuscikk a francia divatház ikonikus barna színű bőréből készült, amin az LV monogram látható.

A vakmerő ötlethez pedig merész árcédula társul, hiszen a táska több mint 39 ezer dollárba (körülbelül 12 millió forintba) kerül. Az elképesztő ára hamar gúny tárgyává vált a közösségi médiában, sokan megjegyezték Twitteren, hogy egy kisebb repülőgépet olcsóbban meg lehet vásárolni, mint a luxuscég kiegészítőjét. 

Valóban, egy használt 1950-es Cessna 150-es ára körülbelül a fele a Louis Vuitton táskája árának. 

Ugyanakkor más vállalatok is rendelkeznek olcsóbb gépekkel, ilyen például az 1930-ban épített Ercoupe repülőgép, ami visszahúzható tetője miatt az „ég kabriója" nevet kapta, szintén kapható 39 ezer dollár alatt.  

Sokaknak talán meglepő lehet, de a dizájner-világban az ár, amit ezért a kiegészítőért elkérnek, még csak nem is tekinthető kifejezetten magasnak. Hiszen például a Hermès luxusvállalat ikonikus Birkin táskáinak árai 1800 és 400 ezer dollár között mozognak. Egy másik francia márka, a Polène, a különféle bőrtáskáit pedig több mint 40 ezer dollárért árulja.

Forrás