Mozaik | 2021. 04. 29. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Férfiaknak tervezett, repülőgép alakú dizájner kézitáska bolondítja meg az internetet, különösen az ötjegyű árcédulája miatt.

A Louis Vuitton márkájú, Virgil Abloh tervezte kiegészítő ebben a hónapban debütált a vállalat 2021-es őszi-téli kollekciójában - írja az Origo.

Virgil Abloh nem akármilyen táskát alkotott meg a luxustermékeiről ismert divatháznak, amit a francia Louis Vuitton alapított az 1850-es években.

A kiegészítő utasszállító repülőgépet idéző alakkal bír.

A táskán pilótafülke látható, valamint szárnyai is vannak, melyeken még motorokat is elhelyeztek. Mindemellett a luxuscikk a francia divatház ikonikus barna színű bőréből készült, amin az LV monogram látható.

A vakmerő ötlethez pedig merész árcédula társul, hiszen a táska több mint 39 ezer dollárba (körülbelül 12 millió forintba) kerül. Az elképesztő ára hamar gúny tárgyává vált a közösségi médiában, sokan megjegyezték Twitteren, hogy egy kisebb repülőgépet olcsóbban meg lehet vásárolni, mint a luxuscég kiegészítőjét. 

Valóban, egy használt 1950-es Cessna 150-es ára körülbelül a fele a Louis Vuitton táskája árának. 

Ugyanakkor más vállalatok is rendelkeznek olcsóbb gépekkel, ilyen például az 1930-ban épített Ercoupe repülőgép, ami visszahúzható tetője miatt az „ég kabriója" nevet kapta, szintén kapható 39 ezer dollár alatt.  

Sokaknak talán meglepő lehet, de a dizájner-világban az ár, amit ezért a kiegészítőért elkérnek, még csak nem is tekinthető kifejezetten magasnak. Hiszen például a Hermès luxusvállalat ikonikus Birkin táskáinak árai 1800 és 400 ezer dollár között mozognak. Egy másik francia márka, a Polène, a különféle bőrtáskáit pedig több mint 40 ezer dollárért árulja.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Apple eddig is támogatta a felhasználók adatvédelmét, a héten megjelenő iOS 14.5 pedig újabb eszközzel lép fel az adatok reklámcélú felhasználása ellen. Ezzel azonban erősen szembemegy a Facebookkal, ami nem kismértékben köszönheti jövedelmezőségét a személyre szabott hirdetéseknek.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy már a brit titkosszolgálat is elérhető az Instagramon. A brit titkosszolgálat, az MI5 profilt hozott létre az Instagram közösségimédia-csatornán, ahol széles körben elterjedt tévhiteket kíván eloszlatni, és soha nem látott részleteket megosztani a szervezet több mint 100 éves történetéből.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!