MTI

| 2021. 08. 27. – 10:30

Csütörtök este az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közleményben tudatta, hogy harcosai követték el a véres támadásokat a kabuli repülőtéren. A két öngyilkos merénylő legalább 13 ember életét követelte.

Amerikai katonai vezetők szerint 12 amerikai katona életét vesztette - írja az MTI.

Csütörtök este újabb robbanás rázta meg Kabult, egy magas rangú amerikai katonai vezető pedig bejelentette,

hogy az előző két merényletben tizenkét amerikai katona halt meg.

Kenneth McKenzie tábornok, az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságának (Centcom) vezetője megerősítette, hogy két öngyilkos merénylő követte el a csütörtök délutáni két merényletet, s mindketten az Iszlám Állam terrorszervezethez tartoznak.

Elmondta: az életüket vesztett katonák mellett további tizenöt katona megsebesült.

Csütörtök este az Iszlám Állam nevű terrorszervezet közleményben tudatta, hogy „harcosai" követték el a véres támadásokat.

McKenzie ellenlépésekkel fenyegette meg a merényletek elkövetőit. Mint fogalmazott: megtorolják az Iszlám Államon. Hozzáfűzte: az amerikai hadvezetés számít újabb támadásokra.

A tábornok jelezte, hogy az amerikai erők folytatják az emberek kimenekítését. Mint fogalmazott, az Egyesült Államoknak van elegendő katonai ereje, hogy megvédhesse a helyszínen tartózkodó katonáit.

Most az a cél, hogy ne történjék újabb merénylet - fűzte hozzá.

António Guterres, az ENSZ főtitkára csütörtök este összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT) az afganisztáni helyzet megvitatására. Guterres erről levélben értesítette a BT állandó tagjait. A tanácskozást hétfőn tartják.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek