Kárpátinfo.net


Megosztás
Embercsempészt és klienseit vették őrizetbe Kárpátalján
hadkoteleskarpatalja.jpg


Az ukrán-román határ közelében a kárpátaljai határőrök őrizetbe vettek két kárpátaljai, egy odesszai és egy Poltava megyei lakost.

Az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Regionális Osztályának közleménye szerint az ukrán határőrök az ukrán-román határ közelében folyó illegális tevékenységről kaptak információt. Az információ ellenőrzése során

a határőrök két kárpátaljai, egy odesszai és egy Poltava megyei lakost fedeztek fel és vettek őrizetbe a határ közelében.

Mindegyikőjük katona korú férfi volt.

Később kiderült, hogy az egyik őrizetbe vett huszti férfi segítséget ígért a másik három katonaköteles férfinek az ukrán-román határ illegális átlépésében.

A férfiak a sorkatonaságot akarták elkerülni.

A „szolgáltatásért” 8 ezer amerikai dollárt kapott volna "gondozottjaitól".

Korábban hírt adtunk róla, hogy Kárpátalján őrizetbe vettek két helyi lakost, akik katonaköteles férfiakat juttattak át illegálisan az államhatáron. A szakszolgálatok együttműködésének köszönhetően az Ungvári járásban őrizetbe vettek két lakost, akik ügyfelenként 3000 dollárra értékelték szolgáltatásaikat.

A Nógrád megyei rendőrök a 21-es számú főúton, Tar térségében vonták ellenőrzés alá azt az ukrán állampolgár által vezetett gépjárművet, amelynek utasterében több illegális migráns tartózkodott.  A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, aki mellett egy szintén ukrán állampolgárságú nő ült. A személygépkocsi utasterében magukat török állampolgárnak valló 8 fő, 2 felnőtt és 6 gyermek utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.