Karpat.in.ua
Megosztás


Az Egyesült Államok 550 millió dollár értékű legújabb katonai támogatása újabb befektetés a NATO keleti szárnyának védelmébe és a demokrácia támogatásába az Európai Unióban – közölte kedden Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a Twitteren, számolt be az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Reznyikov azt írta: „Az új amerikai katonai segélycsomag egy újabb befektetés a NATO keleti szárnyának biztosításába és a demokrácia támogatásába az EU-ban.”

Mint hangsúlyozta, „tüzéreink készen állnak arra, hogy az éjszakát nappallá változtassák, és kiűzzék az orosz megszállókat Ukrajnából!”

Kiemelte: „köszönet Joe Biden amerikai elnöknek és az Egyesült Államok védelmi miniszterének, Lloyd Austinnak, az egész amerikai népnek, amiért ilyen vezetőket választott!”

A kiadvány emlékeztetett arra, hogy tegnap Joe Biden amerikai elnök jóváhagyta egy újabb, 550 millió dollár értékű katonai segélycsomag nyújtását Ukrajnának.

Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a múlt nap bejelentette. Hogy további négy HIMARS rakéta sorozatvető érkezett az Egyesült Államokból Ukrajnába, ami azt jelzi, hogy az amerikai partnerek megbíznak az ukrán katonák képességeiben.

Mint a védelmi tárca vezetője hangsúlyozta: „hálás vagyok Joe Biden amerikai elnöknek, Lloyd Austin amerikai védelmi miniszternek és az Egyesült Államok polgárainak,

hogy megerősítették az ukrán hadsereget.”

Hozzátette: bebizonyítottuk, hogy profi módon kezeljük ezeket a fegyvereket.

„A HIMARS sorozatlövésének a hangja volt a nyár fő slágere a frontvonalon!” – örvendezett Olekszij Reznyikov.