Kárpátinfo.net


Megosztás
Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Mihajlo Orosz kárpátaljai katona. Fotó: Beregszászi Járási Katonai Közigazgatás
Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Mihajlo Orosz kárpátaljai katona. Fotó: Beregszászi Járási Katonai Közigazgatás


Újabb szomorú hírt kapott a Beregszászi járás. Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Mihajlo Orosz kárpátaljai katona.

"Mély szomorúsággal és fájdalommal tudatjuk Önökkel, hogy megerősítették a Nagyszőlősi közösségből származó katonánk halálhírét" 

- olvasható a Beregszászi Járási Katonai Közigazgatás Facebook-oldalán.

A közlemény szerint  2023. január 20-án, a Donyecki terület Krasznopolivka falujában zajló ellenségeskedések során életét vesztette Mihajlo Orosz katona.

Mihajlo Orosz katona 1978-ban született a Nagyszőlősi kistérséghez tartozó Drotinci (Tiszaszirma) településen.

A Beregszászi Járási Katonai Közigazgatás osztozik a veszteség fájdalmában, és őszinte részvétét fejezi ki Ukrajna elesett védelmezőjének családjának, barátainak és harcostársainak.

"Emléke mindig a szívünkben marad!" 

- írták.

Nyugodjon békében!

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy december 5-én Ungváron végső búcsút vettek az 52 éves Vaszil Roszada altiszttől. Az orosz-ukrán háborúban elesett védő temetési szertartására Ungváron, a Narodna téren került sor.  Rokonok, barátok, katonák és a város lakói jöttek el, hogy leróják kegyeletüket a katona előtt.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a huszti járási Oszij község lakója, a 43 éves Szerhij Ahrimenko. Szerhij Ahrimenko 1980. február 26-án született Szajkófalván (Oszij). Szerhij Ahrimenko 2014 óta védte Ukrajnát az orosz megszállókkal szemben. A kárpátaljai katona 2023. november 27-én halt meg egy aknatámadás következtében, harci bevetés közben.

A huszti járási Verhnij Bisztrij (Felsősebes) község lakója, a 24 éves Bohdan Hosztev életét vesztette az orosz-ukrán háborúban. A kárpátaljai katona gránátvetőként szolgált a hegyi rohamosztagban. Rajta kívül édesapja és testvére is az ukrán fegyveres erőknél védi az ukrán földet az orosz megszállókkal szemben.

Ungváron utolsó útjára kísérték Viktor Borovik őrmestert.  A temetési ceremóniára a Narodnij téren került sor. Rokonok, barátok, harcostársak és Ungvár lakosai jöttek el végső búcsút venni a háborúban elesett katonától.  Az A4395-ös katonai egység katonaorvosa november 5-én esett el harci küldetés végrehajtása közben.

2023. október 23-án Munkácson végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett hőstől, Jurij Szivulkától. A kárpátaljai katona temetési szertartására a munkácsi Nagyboldogasszony székesegyházban került sor. Jurij Szivulka 1991. április 27-én született. 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek