Kárpátinfo.net


Megosztás
Őrizetben: Hadköteleseket szállítottak át a határon. Fotó: Kárpátaljai Megyei Rendőrség
Őrizetben: Hadköteleseket szállítottak át a határon. Fotó: Kárpátaljai Megyei Rendőrség


Kárpátalján őrizetbe vettek egy férfit és egy nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hadköteleseket szállítottak illegálisan át a határon - közölte a Kárpátaljai Megyei Rendőrség Facebook-oldala.

A közlemény szerint egy 42 éves férfit és egy 38 éves nőt vettek őrizetbe Ungváron, akiket azzal gyanúsítanak, hogy katonaköteles férfiakat szállítottak illegálisan át a határon.

A gyanúsítottak Csap városából induló nemzetközi személyvonat segítségével akadálytalan határátlépést biztosítottak a férfiaknak 

- írták.

Az egyeztetett séma szerint a menekülőknek jegyet vásároltak, de adataik a regisztráció során nem kerültek be a hivatalos adatbázisokba. 

A férfiak közvetlenül a pályaudvaron történő felszálláskor utalták át a szolgáltatásért járó összeget, mely személyenként 5500 euró volt 

- írták a közleményben.

A gyanúsítottakat az egyik katonaköteles férfi szállítása közben az állomás közelében vették őrizetbe. A helyszínen pénzt és egy autót foglaltak le.

Egy férfit és egy nőt ideiglenes fogdába helyeztek. Ha bűnösnek találják őket, akár 9 év börtönbüntetést is kaphatnak - áll a bejegyzésben.