Kárpátinfo.net


Megosztás
Ál önkéntes próbálkozott az újlaki határátkelőn. Fotó: Ukrán Állami Határszolgálat
Ál önkéntes próbálkozott az újlaki határátkelőn. Fotó: Ukrán Állami Határszolgálat


Kárpátalján a határőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki hamis okmány bemutatásával próbálta meg elhagyni Ukrajna területét.

Az esetről az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Regionális Osztálya Facebook-oldalán számoltak be.

A bejegyzés szerint Irpin város 41 éves lakosa az újlaki ellenőrzőponton jelentkezett kilépésre. 

Az okmányellenőrzés során önkéntességet igazoló okmányt adott át férfi, amelyről azonban kiderült, hogy teljesen hamis.

A férfi elismerte, hogy az egyik Telegram csatornánvásárolta a hamis okmányt, de szégyellte bevallani, mennyi pénzt fizetett a hamisított nyomtatványért – áll a közleményben.

A határőrök az esetről értesítették a kárpátaljai rendőröket.

 

Korábban a Karpatinfo.net hírt adott róla, hogy Kárpátalján az asztélyi ellenőrzőponton hamis forgalmi engedéllyel rendelkező személygépkocsit találtak az ukrán határőrök.  A 22 éves nő egy kijevi rendszámú Audi személygépkocsival akarta eehagyni Ukrajnát. A határőrök értesítették a Nemzeti Rendőrség  munkatársait a lehetséges hamisításról.

Korábban hírt adtunk róla, hogy az ukrajnai határőrök hamisításra utaló jeleket találtak egy meghatalmazás ellenőrzésénél az asztélyi határátkelőn.  Egy 33 éves magyar állampolgárságú nő Ford személygépkocsijával érkezett az ukrán-magyar határátkelőhelyre. A Ford személygépkocsi okmányainak mélyreható tanulmányozása során az ukrán határőrök számos hamisításra utaló jelet fedeztek fel az okmányokhoz csatolt meghatalmazásban.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek