Kárpátinfo.net


Megosztás
A 25 éves kárpátaljai Vitalij Pavljuk meghalt a háborúban. Fotó: Kárpátinfo/Técsői Városi Tanács
A 25 éves kárpátaljai Vitalij Pavljuk meghalt a háborúban. Fotó: Kárpátinfo/Técsői Városi Tanács


Az orosz-ukrán háborúban 2024. április 24-én életét vesztette a 25 éves Vitalij Pavljuk, Técső város lakosa.

A szomorú hírt a Técsői Városi Tanács Facebook-oldala közölte.

A kárpátaljai katona 2024. április 24-én harci feladatok végrehajtása közben vesztette életét.

Vitalij Pavljuk 1999. április 22-én Técsőn született .

„Vitalij utolsó leheletéig hűséges volt az ukrán népnek tett katonai esküjéhez, bátran teljesítette katonai kötelességét”

 - áll a közleményben.

Ukrajnáért, annak szabadságáért és függetlenségéért folyó harcban vesztette életét - emelték ki.

Őszinte részvétünk a családnak és a hozzátartozóknak!

Nyugodjon békében!

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy az orosz-ukrán háborúban életét vesztette a 34 éves Jurij Karpinec kárpátaljai katona, akit már több mint egy fél éve eltűntként tartottak nyilván. Az Ungvári járásban található Pasztilszki (Kispasztély) község lakója 2023. június 3-án halt meg harci feladat végrehajtása közben Zaporizzsja irányában.

Harci bevetés során Bahmut közelében 2023. február 03-án életét vesztette Badida Mihajlo,  Demecsi (Dimicső) falu lakosa. A Nagydobronyi kistérség rangidős lövésze az A 4117-es katonai egységben szolgált, 55 éves korában érte a halál. 2022. júniusában önkéntesként lépett az ukrán hadsereg soraiba.

Kárpátalján április 22-én végső búcsút vettek Borisz Ivantól, Zaricsja (Alsókaraszló) község lakosától. Borisz Ivan Ivanovics 2000. október 05-én született Zaricsj faluban. Ő volt a család legidősebb gyermeke.  Sajnos a fiú hétéves korában elvesztette édesapját, és amikor 20 éves lett, édesanyja is meghalt. Négy gyermek maradt árván. Ivan gondoskodott kisebb testvéreiről. A fiatal fiú 2022. március 1-jén önként csatlakozott az ukrán hadsereghez, az A 1556-os katonai egységben szolgált.  2022. augusztus 29-étől eltűntnek nyilvánították.  A vizsgálatok után kiderült, hogy 2022. aughusztus 29-én halt meg a Herszon megyében végrehajtott offenzíva során. Egy év és hét hónappal később Borisz Ivan holttestét szülőfalujába szállították

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Velika Kopanya (Felsőveresmart) település lakosa. 2024. február 10-én a Donyecki terület Avdijivka faluja közelében Sztaroszta Vitalij Pavlovics lövész életveszélyes sérülést szenvedett egy harci bevetés során. Sztaroszta Vitalij 1975-ben született Velika Kopanya (Felsőveresmart) községben. 

A beregszászi járási Veliki Komjati (Nagykomját) község lakója, a 49 éves Mihajlo Mehes elesett az orosz-ukrán háborúban.  Mihajlo Mehes géppuskás április 11-én a Szumi terület Sosztkai járásában található Marcsicsina Buda falu közelében vesztette életét, amikor egy ismeretlen robbanószerkezet felrobbantotta szolgálati autóját.

Április 14-én a técsői járási Kraszna (Tarackraszna) községben végső búcsút vettek az elesett kárpátaljai védőtől, a 39 éves Vaszil Szkripniktól.  A védő búcsúztatására a Kraszna községben található Nagyboldogasszony templomban került sor. Rokonok, barátok, katonák, kormánytisztviselők és a közösség tagjai jöttek el, hogy végső búcsút vegyenek Vaszil Szkripnik katonától. A kárpátaljai védő 2022. május 18-án halt meg a luhanszki szektorban. A család közel két évig kereste az elhunyt holttestét.

Megerősítést nyert Ivan Hecko védő halála, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett a harctéren. A Huszti járásban található Kovácsrét (Kusnyica) község lakosa, Ivan Dmitrovics Hecko tüzérségi támadás során szerzett súlyos sérülések következtében életét vesztette.  Ivan Hecko a hegyi rohamzászlóalj katonájaként védte Ukrajna függetlenségét. A kárpátaljai katona 2024. április 03-án a Zaporizzsjai területen, Prijutne falu közelében tüzérségi támadás következtében életveszélyes sérülések szenvedett.

A técsői járási Csumalovo (Csománfalva) falu lakosa, a 35 éves Vitalij Ljah elesett az orosz-ukrán háborúban. A kárpátaljai férfit 2022. július 18-án mozgósították az Ukrán Fegyveres Erőkhöz. Katonai szolgálata során tekintélyt élvezett kollégái körében. A harci bevetések során tanúsított bátorságáért és hősiességéért Vitalij Ljah az Aranykereszt kitüntetést kapta. 

Újabb fiatal kárpátaljai katona a harcmezőn. Mihajlo Budul 2024. április 3-án halt meg a Zaporizzsjai területen található Prijutne falu közelében tüzérségi ágyúzás következtében.

Kárpátalján április 10-én utolsó útjára kísérték a háborúban elesett 41 éves Milan Babila törzsőrmestert.  A temetési szertartásra Ungváron, a Narodna téren került sor, majd a Dicsőség hegyen helyezték végső nyugalomra. Az elhunytat felesége, lánya és fia várta otthon

Az orosz-ukrán háború újabb kárpátaljai katona életét követelte. A Munkácsi járásban található Beregrákos község lakója, a 31 éves Viktor Mikita elesett a harcokban. Viktor Mikita 1992. augusztus 27-én született a Munkácsi járásban található Beregrákos (Rakosino) községben. A kárpátaljai katona 2024. március 30-án halt meg a Donyecki területen található Csasziv Jar falu közelében.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette Jurij Holovcsak, Szmerekova (Szemerekő) község lakosa.  Holovcsak Jurij Romanovics, Szmerekova (Szemerekő) község lakosa 1995. március 31-én született. Az A3029 katonai egység rohamosztagának katonája 2024. március 26-án, Bahmut térségében vesztette életét. 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek