Kárpátinfo.net


Megosztás
Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára
Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára


Az Oktatási Minisztérium dönt arról, hogy célszerű-e háború alatt a katonai korú férfiak második felsőoktatási végzettségének megszerzése.

Erről Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára beszélt, közölte az RBC-Ukraine.

Mint Danilov megjegyezte, a "második felsőoktatás végzettség" megszerzése "erkölcsi rend" kérdése, amelyet az Oktatási és Tudományos Minisztérium meg fog vizsgálni.

Kiemelte, hogy az Oktatási Minisztérium most mérlegelni fogja ezt a kérdést, elemzést készít. 

Az történt, hogy főleg bizonyos élettapasztalattal rendelkező - 40-50 éves - férfiak úgy döntöttek, hogy második vagy harmadik végzettséget szereznek 

- közölte az RNBO titkára. 

Sokszorosára nőtt azoknak a férfiak száma, akik végzettséget akarnak szerezni 

- mondta.

Danilov szerint az illetékes minisztérium dönt majd arról, hogy a katonai szolgálatra alkalmas férfiak befejezzék-e a tanulást, vagy várjanak vele.

 

Mozgósítás Ukrajnában

Korábban hírt adtunk róla, hogy David Arahamija, a Nép Szolgája kormányzó párt parlamenti frakcióvezetője szerint Ukrajna hazadeportáltatja a hamis orvosi igazolással külföldre szökött hadköteleseket, és megbünteti őket. Az ukrán bűnüldöző szervek a világ szinte bármely országában kérhetik azoknak a személyeknek a kiadatását, akik hamisított orvosi igazolásokkal utaztak külföldre, hogy Ukrajnában felelősségre vonhassák őket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon bejelentette, hogy több korrupciógyanús esetet követően az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) úgy döntött, hogy elrendeli a katonai orvosi bizottságok katonai szolgálatra való alkalmatlanságról szóló határozatainak átfogó felülvizsgálatát. A védelmi tanács döntése alapján Oroszország Ukrajna elleni háborújának kezdetétől átfogóan felül kell vizsgálni a katonaorvosi bizottságok által kiadott, rokkantságról, illetve más okból fakadóan katonai szolgálatra való alkalmatlanságról hozott határozatainak érvényességét. A rendvédelmi szerveknek pedig el kell járniuk minden olyan esetben, amikor a meghozott határozatok nyilvánvalóan megalapozatlanok és jogellenesek voltak - fűzte hozzá az elnök az RNBO döntését ismertetve. Hozzátette: az ellenőrzés eredményei alapján felelősségre kell vonni azokat a személyeket, akik hamis alkalmatlansági igazolással a háború kezdete óta eltelt időszakban külföldre távoztak.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek